Short

Long time not see ya my blog . . . . haha , tk lama aku tk menghupdatekn benda alah bernama BLOG ni , bukan sebab hujan emas ke ape tetibe jer aku nak menghadap dngn sifu blogger nie, minggu lepas aku dpt chat dri budak misteri mintak aku update blog aku nie , tk thu mende ape yg syokk sngt dngn blog yg mengisahkn tentang diri aku  , kekadang aku pun dh naik boring dngn blog nie , tpi bgi xnakmengecewakan permintaan terpaksa rela lh aku update sikit kisah diri ku yg glamour ini , bak kata patah "hangat² tahik ayam" .  . yuckkk

sekarang biarkan diriku membebel

23/05
bangun pagi pergi dpn cermin , tengk muka masih cute ala² baby face gituu . . . .orang tua kata bila kita dh cukup umur kia akan nmpk lebih matang , tpi sekarang aku dh masuk 16 thun muka tetap nmpk mcm buka bebudak jer , sbb tuh lh orang selalu kata orang tua ni suka buat² cerita. . . . .okeyh happy birthday to me . . . . matangkah aku? matang paktoonnnn

11/6
pergi mohon kerja balik dkt Game.T.Net sebagai BETA PLAYER , walaupun aku dh diterima blik , aku kena kerja tnpa gaji selama 6 bulan untk mengikat kontrak dngn diorang , bukan sengaja tetiba jer aku berhenti kerja thun lepas tpi dh aku ni masih seorang pelajar sekolah mesti lh aku kena tumpukan perhatian untk peperiksaan , lebih lagi thun lepas kena duduki PMR . . . . walaupun gaji kerja aku nie cukup² untk berjoli jer tpi kerja dia memang kerja yg aku suka , kerjanya duduk depan PC dn main games jer kerja , bunyi mcm kerja untk budak tk matang jer tpi kalau dh kerja baru thu susah , kerja aku adalah sebagai penguji games (online) dngn gaji RM*** . . . . . .

26/06
haha , aku wish happy belated birthday dkt budak sorang tuh , pastuh dngn selamba jer mintak hadiah dngn aku ,cehhh , yunk dh lh hubungan kita nie nk kata sebagai sahabat pun bukan ,tetiba jer buat perangai familiar sngt dngn aku smbil mintak . .  . .  sebab budak ni kira special sngt² dkt aku jadi aku dh setuju nk belanja dia lepas bulan puasa nanti . . . .  special yg aku maksudkn tuh bukannya crush aku atau pun ex , tpi sbb perangai dia yg membuatkn aku teringat dkt seseorang . . . .

Ramadhan

Selamat menyambut bulan ramadhan dkt korang semua termasuk yg muda yg tua yg kecil yg tinggi dan lain² . . . . . . bulan berganti bulan tpi suatu hari nanti terbitnya matahari di timur akan diganti dngn terbitnya dibarat disaat itu bukan doa mu atau taubat mu , bahkan diri mu pun tk akan diterima oleh ALLAH SWT bgi orang² yg berdosa. . . . . . bulan ramdhan adalah bulan yg mulia , namun hanya orang yg beriman dn bertakwa kpd Allah shj yg memuliakn ramadhan dngn ibadah mereka , sedang golongan yg kufur tidak memuliakan ramadhan dngn ibadah mereka bahkan lgi mencemari bulan ramadhan dngn maksiat dn kemungkaran . . . . . .aku dh lupa dh dkt mana aku pernah dngar ayat tuh tpi rasa² aku dngr dri seorang tabligh dkt sebuah surau masa aku pergi sembahyang sbb dh nk habis waktu , masa tuh lh tabligh tuh ckp dkt aku ayat itu , apa yg dia ckp dkt aku tuh memang menyedarkn aku tentang sesuatu yg akan berlaku tk lama lgi , dunia ini dh makin tua andai akhirat berlaku dalam masa terdekat adakah kita dh bersedia dngn amalan kita . . . . . astaghfirullah hal azimmm . .

Selamat Berpuasa

cuti penggal 1Separ

Yosh , dah lama tk update , masih ade ke pembaca yg setia membaca blog ku yg antik lagi retro ni?

           Mula 2 aku nak update pasal cuti penggal 1. . . .

hmmmmm . . . . aku nk cerita panjang pun rasanya takde apa aku nk cerita , nk mengarang blog pun lansung tk dpt idea , ni lah effect bila gagal exam kertas bahasa

so aku upload jer beberapa gambar 
separuh dari ahli keluargaku


wajahku yg masam selepas dipaksa pergi ke hari keluarga . . . sob3. . .
(Y) peace no war (Y)

Family H.Hassan

Note : walaupun hari keluarga ni rasa macam ''kureng'' jer , tpi aku masih bleh enjoy

semua heri cuti penggal 1 aku dihabiskan dekat hari keluarga jer , , ,  terpaksa menahan diri dri bermain DOTA2 . . . . sob3......

*thats all*more will come*next time*

Dah 6bulan tak check blog ni , berhabuk sakan dah blog aku . . . . . . . .Apa pun , aku sebagai batch98 telah lepas dari PMR , whops zaa , bebas , merdeka , raya sakan , mati hidup kembali , takder kata dapat aku gambarkan perasaan aku bila keluar jer bilik exam selepas ambik exam kertas akhir . . . . .


     Tak nak cerita panjang , sekarang ni sibuk duk fikir hala tuju aku untuk form 4 , nak masuk Kolej Vokasional ek? MRSM ek? SMJK? tak pun berhenti sekolah , ops tuh dah lebih dah tu . . . . .

Exam tak exam , aku asyik duk fikir dekat seseorang ni jer , *post kali ni bukan nk cerita tentang mata ayer ku* . . . . . . .  Orang tua kata Demam cinta , Cikgu kata Cinta Monyet , Kawan kata Cinta Sejati , Hati kata Jodoh Hidup Semati . . . . . . .*Monyet yang duk atas pokok pun tergaru-garu kepala dia  nak kata manusia ni pergi couple dengan dia tak ada lah pulak* .  .  . .

 Habis jer exam , terus buat group untuk semak kertas , bila dah semak banyak pulak salah , mula lah mula perangai panas baran kawan aku sorang tuh , mudah je tangan naik atas muka orang lain , ingat mak nenek dia bagi insuran ke apa sedap jer pergi tumbuk orang lain . .  . .

Handphone aku senyap jer , kadang2 ''celcom'' hantar sms , ''kredit anda akan tamat pada **/**/****'' kalau celcom tuh jantina dia perempuan takper lah jugak , aku layan , ni duk sms aku 10kali 1 hari , ceh nak mintak aku keluarkan duit bagi dia makan top-up lah . .  . . . .nak mesej si dia , dia buat tak layan jer, lama kang nampak pulak aku ni over dos sangat . . . . . .

   Okey , update kali ni tamat disini sahaja , sekian , doakan aku dapat Result yg GOOD , Wokeyh?